FiJuzika

„FiJuzika“ je program u Kinu u Sv. Filip i Jakovu koji provodi Glazbena udruga Jeremije te podrazumijeva glazbenu edukaciju i slušaonice određenih žanrova glazbe jednom mjesečno.
Program je nastao kao rezultat europskog projekta K.IN.O. – Centar za Kulturu, Inovaciju i Obrazovanje, u procesu stvaranja sociokulturnih i umjetničkih programa od strane lokalnog stanovništva Općine Sv. Filip i Jakov. U sklopu projekta kupljene su gramofonske ploče različitih žanrova glazbe, koje stoje na raspolaganju svim sudionicima prostora Kina.

I. radionica je bila jazz tematike, u kojoj je volonterskim predavanjem, ujedno i slušaonicom, Branko Polegubić iz Šibenika publiku upoznao s tim žanrom. II. radionica bila je slušaonica blues glazbe, na kojoj su posjetitelji mogli osjetiti čari tog žanra.
III. radiona FiJuzike bila je soul, funk i R’n’B tematike s nastupom uživo grupe Spectrum iz Šibenika koja je bila jako posjećena te je nastup grupe Spectrum ostavio posjetiteljima i ljubiteljima glazbe.
IV. FiJuzika je bila radionica punk glazbe, radiona koja je bila kombinacija predavanje, slušaonice te nastup benda Kamp Kućice iz Benkovca.
V. FiJuziku začinila je s tema rock n rolla, a radionica je obogatio nastup splitskog rock sastava „Corteze“ te slušaonica uz DJ-a Aldo.


Nastavak programa FiJuzika podrazumijeva slušaonice, nastupe uživo i edukacije o suvremenoj glazbenoj kulturi te se održava u prostorima DKC-a Kino.