Projekt Platforma za Kino

Platforma za Kino je neformalno udruženje organizacija civilnog društva i pojedinaca koji za svoje umjetničko, kulturno i društveno djelovanje koriste prostor Društveno-kulturnog centra Kino u Sv. Filipu i Jakovu, po principima sudioničkog upravljanja zajedno s Općinom Sv. Filip i Jakov.

Udruga za umjetnost i kulturu U Pokretu, kao koordinator Platforme nositelj je projekta zagovaračke platforme “Platforma za Kino” (2021.g.), sufinanciran sredstvima Zaklade Kultura Nova, s ciljem jačanja operativnih kapaciteta Platforme te poticanja razvoja programa suvremene umjetnosti i kulture – kao važnog elementa za održivi razvoj lokalne zajednice.

U sklopu projekta zaposlena je koordinatorica Platforme, a aktivnosti obuhvaćaju izgradnju kapaciteta članica za strateško promišljanje i participativno planiranje, izradu Preporuke za integraciju suvremene kulture u lokalnu (kulturnu) politiku te Preporuku za rad društveno-kulturnih centara po modelu sudioničkog upravljanja i javno-civilnog partnerstva u malim mjestima, Istraživanje utjecaja Platforme za Kino na kvalitetu života u Općini Sv. Filip i Jakov, razvoj volonterskih programa, međunarodnog umrežavanja te klupska druženja i programe suvremene kulture i umjetnosti u Tinelu DKC-a Kino.

Članovi Platforme za Kino uključeni u projekt su Udruga U Pokretu, Umjetnička organizacija Irida, Udruga Super 8, Udruga Jeremije, SKUD Kreativac i Udruga Klapa Karmel.